Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на УМБАЛ

...
 Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на УМБАЛ
Коментари Харесай

Здравният министър освободи директора на УМБАЛ „Лозенец“

 

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева освободи шефа на УМБАЛ „ Лозенец “ доктор Христо Стоянов.  Мотивът за решението е осъщественият одит в лечебното заведение, който демонстрира редица тежки нарушавания. Това написах от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Това оповестиха от Министерски съвет

Констатациите от инспекцията са, че болничното заведение е във влошено финансово положение, като се следи устойчива наклонност за струпване и забележителен растеж на отговорностите в интервала на ръководство на изпълнителния шеф доктор Стоянов.

В края на 2022 година насъбраната загуба на лечебното заведение от минали години е в размер на -39 858 000 лева Година по-късно загубата към този момент е в размер на -71 935 000 лева, а към 31 март т.г.  -94 303 000 лева. 

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

Към края на 2023 година, според счетоводния баланс на лечебното заведение, отговорностите на сдружението са в общ размер на 25 841 000 лева, което е нарастване с 51,59% по отношение на миналата година. Стойността на отговорностите продължава да нараства и от началото на тази година, като в края на първото тримесечие УМБАЛ „ Лозенец “ има 28 047 000 лева задължения.

Заради новия метод за отчитане пред касата е станала техническа неточност, споделиха от лечебното заведение

Най-голям % от тях са към снабдители. Констатирано е и доста струпване на отговорности към личния състав на лечебното заведение.

В същото време изпълнителният шеф позволява разходване на „ представителни разноски “ за сметка на болничното заведение в размер на 78 688,44 лева В хода на инспекцията е открито, че част от тези средства са разходвани за новогодишно празненство.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на УМБАЛ „ Лозенец “ е назначена доктор Олга Мицова – Масларова. Тя е експерт по вътрешни заболявания и кардиология и е част от екипа на Клиниката по кардиология и Многопрофилна клиника на УМБАЛ „ Лозенец “ от 1991 г до 2023 година

Сменените Ценкин и Дундакова са считани за назначения на „ Продължаваме промяната “

В интервала от 2019 година до 2021 година е заместник-председател на Съвета на шефовете на университетската болница. От 2023 година е част от екипа експерти на ДКЦ „ Софиямед “. Д-р Мицова ще извършва длъжността шеф до осъществяване на конкурс.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР